Miercuri, 27 Martie 2019

Primăria Pucioasa construieşte cel mai mare centru de zi pentru vârstnici din judeţ!

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a început, aşa cum a promis în campania electorală pentru alegerile locale din 2016, schimbarea din temelie a imaginii cenuşii a localităţii. Proiectele de dezvoltare a infrastructurii, înfiinţarea de instituţii educative, culturale, de destindere şi petrecere a timpului liber pentru toate categorile de vârstă încep să curgă pe bandă rulantă.

Astăzi, 14 martie 2018, în sala de şedinţă a Consiliului Local, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat "Înfiinţare Centru social pentru persoane Vârstnice, prin reabilitare clădire P+2, strada Rândunelelor". Valoarea investiţiei, finanţată prin Programul Operaţional Regional, se ridică la 2.276.951,19 lei.

La semnarea documentelor care concretizează demararea lucrărilor au fost prezenţi, alături de primarul Constantin Ana, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia - Liviu Muşat, deputaţii Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa - Daniel Comănescu, vicepreşedinta Luciana Cristea şi mai mulţi consilieri locali.

Edilul Constantin Ana i-a spus directorului Muşat că o să fie nevoit să vină des la Pucioasa, în următoarea perioadă, întrucât urmează la rând alte şase proiecte aflate acum în stadiul de evaluare, plus încă opt la care se lucrează. Primarul a vorbit apoi despre necesitatea înfiinţării acestui centru, despre faptul că în Pucioasa trăiesc 3.500 de pensionari, oameni care, după o viaţă dde muncă, au şi ei nevoie de un loc unde să petreacă câteva ore de destindere, de socializare, unde să practice sporturi de întreţinere, să-şi valorifice talentul creativ sau să citească.

"Am considerat că este necesar să facem acest pas, să depunem efortul de a crea un astfel de centru de zi. Este un obiectiv benefic pentru pensionarii din Pucioasa. Sunt foarte multe facilităţi pe care le creăm printr-un astfel de proiect. Centrul va fi amenajat în Cartierul Filatură, unde trăiesc foarte mulţi pensionari. Mai mult decât faptul că ne adresăm unei comunităţi din zona respectivă, putem să facem un efort să îndreptăm toţi pensionarii oraşului către respectiva locaţie. Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca acea locaţie să fie foarte accesibilă", a spus Constantin Ana.

 Centrul de zi pentru persoanele vârstnice va fi înfiinţat pe suportul unei clădiri dezafectate, care a aparţinut societăţii Trainica, un fost cămin de nefamilişti, lăsat acum în paragină.

"Vom realiza la parter un birou administrativ, un oficiu, un cabinet de consiliere cu sală de aşteptare, un spaţiu de întreţinere care va avea vestiare pentru femei şi pentru bărbaţi. La etajul 1, va funcţiona sala de lectură, o sală multimedia şi două spaţii pentru pictură şi informatică. La etajul 2, o să avem o sală de festivităţi, o sală pentru practicarea diferitelor jocuri de destindere - şah, table, un atelier pentru tricotaj şi broderii şi un spaţiu pentru diferite meşteşuguri. Sunt convins că, prin materializarea acestei investiţii, vom reuşi să îi scoatem pe pensionari din monotonie. Îi vom aduce într-un loc modern, civilizat, unde să petreacă, atunci când doresc, câteva ore plăcute", a precizat edilul Pucioasei.

Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, şi-a arătat mulţumirea pentru faptul că Dâmboviţa este judeţ fruntaş în implementarea proiectelor pe foduri europene. După contractele semnate la Voineşti şi Pucioasa, care au ca obiectiv realizarea unor centre de zi pentru bătrâni, urmează alte două asemenea investiţii la Târgovişte şi Găeşti.

"Faptul că există în comunităţi astfel de preocupări, de a le aduce o rază de bucurie, de speranţă pensionarilor, nu poate decât să ne bucure pe toţi. Vă felicit pentru că, pe lângă atâtea alte preocupări pe care suntem obligaţi să le avem în comunităţile noastre, există şi acest interes pentru seniorii din Pucioasa. Sunt convins că fiecare leu care va fi cheltuit în cadrul acestui proiect îşi va găsi, cu siguranţă, o reverberaţie în sufletele, în inimile tuturor celor cărora proiectul le este destinat", a declarat Liviu Muşat.

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a ţinut să felicite administraţia de la Pucioasa pentru faptul că a reuşit, într-un timp scurt, să semneze al doilea contract finanţat prin Programul Operaţional Regional, dar şi ADR Sud Muntenia şi directorul Liviu Muşat - pentru atenţia pe care o acordă judeţului Dâmboviţa.

"Vă felicit şi pe dumneavoastră, domnilor consilieri locali, pe reprezentanţii aparatului tehnic din cadrul Primăriei Pucioasa, pentru munca depusă. Ştim că nu este uşor să lucrezi la proiecte pe fonduri europene. Observăm cu plăcere că, în anul centenarului, oraşul Pucioasa, uşor-uşor, începe să-şi schimbe faţa. Deputaţii şi senatorii PSD de Dâmboviţa, împreună cu vicepreşedintele Senatului, domnul Adrian Ţuţuianu, vă vor sprijini în continuare în toate proiectele pe care le aveţi", a spus Corneliu Ştefan.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan