Marti, 19 Februarie 2019

Zona Padina-Peştera a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional!

Guvernul a aprobat astăzi, 15 martie 2018, atestarea unor perimetre ca staţiuni turistice de interes naţional sau local. Pe listă regăsim şi zona montană Padina-Peştera, din judeţul Dâmboviţa. Proiectul a fost promovat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul Adrian Ţuţuianu.

"Mă bucur că eforturile noastre concentrate, parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, se finalizează cu o Hotărâre de Guvern care va schimba total perimetrul montan dâmboviţean. Se vor dezvolta aici aproximativ 5.000 de locuri de odihnă şi cazare în hoteluri şi pensiuni, vor fi create peste 2.000 de locuri de muncă şi vor fi amenajate pârtii de schi şi trasee de schi fond. Staţiunea turistică Padina-Peştera a trecut în sfârşit granita de la vis la realitate!", a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Corneliu Ştefan, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi susţinător împătimit al acestui proiect.

A salutat adoptarea Hotărârii de Guvern privind atestarea zonei Padina-Peştera ca staţiune de interes naţional şi deputata Claudia Gilia, care a îndeplinit, o bună parte a anului trecut, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

"Impactul economic, social și cultural asupra zonei va fi unul pozitiv! Vor crește șansele de atragere de finanțări din fonduri europene, se vor crea noi locuri de muncă și vor fi mai multe facilități pentru turiști. Se vor construi pârtii de schi, piscine, instalaţii de transport pe cablu etc. Vor fi reabilitate şi modernizate drumurile care duc spre stațiune", spune deputata PSD Claudia Gilia.

Hotărârea de Guvern prevede, de asemenea, atestarea ca staţiuni de interes naţional a localităţilor Borşa - judeţul Maramureş, Dâmbovicioasa - judeţul Argeş şi a zonei Mamaia Nord, Oraşul Năvodari - judeţul Constanţa. Totodată, cinci localităţi din ţară au fost atestate ca staţiuni de interes local: Onceşti - judeţul Maramureş, Cacica, Dorna Candrenilor, Solca şi Poiana Stampei - judeţul Suceava.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Social

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan