Luni, 10 Decembrie 2018

CEA MAI FRUMOASĂ GRĂDINIȚĂ DIN JUDEȚ INAUGURATĂ ASTĂZI LA TITU

Astăzi 11 septembrie 2017 a fost inaugurată  Grădinita  cu Program Prelungit Nr. 2 Titu, o unitate de invatamant din judetul Dambovita, construita la cele mai inalte standarde, care poate concura cu gradinitele din orasele europene si una dintre cele mai frumoase si bine dotate gradinite din judet, dupa cum a afirmat chiar doamna inspector scolar Tomescu Victoria, prezenta la inaugurare. 

La acest frumos eveniment au participat: domnul primar al orașului  Titu Traian Niculae, domnul viceprimar Teodor Radoi, domnul senator Titus Corlatean, reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita - doamna inspector școlar pentru învățământ preșcolar Tomescu Victoria, consilieri locali ai orașului Titu, preotul Stancu Dumitru, educatori, părinți, bunici și, nu în ultimul, rând copii care au așteptat cu nerăbdare să exploreze noua grădinița. 

Domnul Primar Traian Niculae a transmis, in cuvantul domniei sale, ca astazi este un eveniment important in viata orasului orasul Titu prin inaugurarea unei investitii majore si atat de necesara, cum este Grădinita  cu Program Prelungit Nr. 2 Titu, dupa ce administratia pe care o conduce a depus eforturi inca din anul 2012 pentru a se realiza, iar in anul 2015 a obtinut, in cele din urma finantarea de la Ministerul Dezvoltarii, dupa ce 2 ani proiectul a fost pe lista de sinteza a Ministerului Educatiei. Grădinita cu Program Prelungit Nr. 2 Titu este singurul proiect care a prins viata, din cele 17 proiecte similare care au fost depuse la Ministerul Educatiei in acelasi timp cu acesta.

De asemenea, domnul primar a multumit tuturor celor implicati care au facut posibil ca astazi sa fie inaugurata gradinita : constructor, angajatii primariei Titu, cadre didactice, care au muncit zi si noapte in ultima perioada pentru ca cei mici sa vina astazi intr-un nou an scolar, intr-un nou edificiu.

Domnul primar a mai mentionat faptul ca aceasta investitie a fost finantata atat de Ministerul Dezvoltarii cu suma de 1.597.610 lei, cat si de bugetul local cu suma de 504.294 lei, la care se adauga inca 200.000 lei aprobati de Consiliul Local Titu in august 2017 pentru dotari, astfel ca in aceasta investitie se afla si banii contribuabililor si agentilor economici din orasul Titu.

In incheierea alocutiunii sale, domnul primar a transmis mult succes copiilor, cadrelor didactice si parintilor si i-a asigurat ca invatamantul ramane o prioritate pentru administratia pe care o conduce si finantarea investitiilor in educatie nu se va opri aici, iar scolile, gradinitile si liceele din oras vor primi mereu, ca si pana acum, banii de care au nevoie pentru o buna functionare si pentru dezvoltarea procesului educational !

Va prezentam, mai jos si cuvantul doamnei Prof. Ioana Iuliana Voicu, director Școala Gimnaziala “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu :

"Astăzi este un moment deosebit din viață școlii noastre și anume- inaugurarea noului local al Grădiniței cu program Prelungit nr. 2, structură a școlii noastre și pentru care întreagă administrație publică și- a unit puterile  și a depus toate eforturile pentru că acești copii, copii noștri să beneficieze de  o grădiniță nouă .Spații lărgi, vesele, luminoase, despărtite de treceri lărgi către locul de joacă generos, unesc zonă activitătilor educative cu cea destinată pauzelor. Locul excelează prin aerul de bun gust și sim¬plitate, completat perfect de funcționalitatea studiată a fiecărui element. Sunt 4 săli de grupă, pentru câte 20 de copii, fiecare sală având baia să proprie, cu obiecte sanitare adaptate celor mici, o sală multifuncționala cu rol și de  sală de meșe, vestiare, cabinet medical,  bucătărie, spălătorie, călcătorie  și atracția grădinitei, cred : -terasă pe care cei mici o vor folosi că zonă recreatională. Construcția, este concepută conform tendințelor moderne în construcția de spații educaționale și ar putea rivaliza cu orice grădinită de top din tările dezvoltate ale Europei. 

Avem  de astăzi, o grădiniță minunată, modernă, primitoare și strălucitoare care poate oricând să concureze că și dotare și amenajare cu orice altă grădiniță din județ și din tară. Toate acestea se datorează în primul rând domnului primar, Traian Niculae, un suflet mare cât să cuprindă toți copiii, fără deosebire.      

Ne bucurăm mult că autoritătile noastre locale au înțeles că școală , grădiniță aparține comunitătii și prin urmare, comunitatea trebuie să-și asume responsabilitatea  în administrarea unitătilor de invătămant. 

Un cuvânt special de bun venit adresez copiilor de la grădinită, celor mai mici dar și celor din grupele mijlocii și mare. 

Dragi copii,  

Începutul unui nou an școlar schimbă viață  întregii familii, mai ales acolo unde copilul, lumina familiei,  face primii păși spre grădinită sau scoală.      

Dragi părinti, 

Copiii pe care-i educăm sunt o  investiție făcută pentru viitor. Roadele strădaniilor noastre vor fi, sper, adevărată bucurie și totodată o măsură a educației pe care vom reuși să le-o dăm impreună. De aceea vă  invit  să fim uniți în efortul educațional, pentru că generațiile formate în această grădiniță, scoală să fie un prilej de mândrie și satisfacție pentru fiecare dintre noi.  

Mă adresez acum dumneavoastră, stimați colegi, îmi exprim încrederea în corpul profesoral al școlii noastre și vă asigur de respectul și sprijinul meu.Vă doresc sănătate și putere de muncă în activitatea frumoasă și plină de responsabilitate pe care o desfăsurati în educația copiilor din orașul nostru. 

Gândurile mele bune, incărcate de încredere și dorință de a conlucra  și mai bine în acest an școlar care tocmai se deschide azi, se indreaptă către comunitatea locală, beneficiarul indirect al educației. Mulțumesc incă o dată primăriei, Consiliului Local al orașului  fără de care grădinita și școală nu ar fi arătat astăzi așa cum arată  acum. De aceea, afirm cu încredere, că reușită reformei în educație, de care se vorbește de atâta vreme, presupune implicarea reală a comunitătii locale, cea care deja contribuie în bună măsură la susținerea materială a procesului educațional. 

Invătămantul românesc are nevoie de noi toți, profesori, părinti, administrație locală și de toate instituțiile din oraș. Toți trebuie să punem umărul și sufletul pentru că Școala Gimnazială “Pctor Nicolae Grigorescu” Titu, să fie așa cum ne-o dorim.,,

Fie că noul an școlar să însemne atât pentru personalul didactic  cât și pentru copii și părinti, bucurii, satisfacții, împliniri și multă sănătate! 

Așa să ne ajute Dumnezeu! “, a incheiat dna director Ioana Iuliana Voicu 

Regasiti mai jos cifrele si detaliile care au stat la baza acestei investitii :

Proiect „Grădinită cu Program Prelungit nr. 2 Titu, județul Dambovita”, finanțat prin Programului Național de Dezvoltare Locală (conform OUG nr. 28/2013) si din bugetul local al orasului Titu :

Beneficiar: Orașul Titu 

Proiectant: SC PROIECT ARAD SA

Executant: S.C. PORT TRANS S.R.L. 

Suprafată teren – 3330 mp 

Suprafată construită – 944,30 mp 

Capacitate – 80 copii, 4 grupe 

Descrierea investiției: 

- Clădire grădinită:  

- Zonă primire 

- Sală multifunctională 

- 4 Săli de grupă, fiecare cu camera depozitare materiale, grup sanitar pentru copii,  

- Cabinet medical și izolator 

- Vestiare separate pentru copii, educatoare și personal 

- Bucătărie, zonă  primire alimente, oficiu, spălător veselă, frigorifer și depozit alimente 

-Grupuri sanitare 

- Loc joacă  

- Spațiu verde  

- Alei pietonale, platform și alei carosabile 

- 3 locuri de parcare 

 - Valoarea initială a proiectului a fost de 2.896.800 lei, din care valoarea alocată de M.D.R.A.P. prin contractul de finanțare nr. 12588/27.08.2015 a fost de 2.597.256 lei (pentru lucrări de construcții pentru investiția de bază).  

- După finalizarea procedurii de achiziție publică pentru atribuirea contractului de lucrări, s-a încheiat contractul de lucrări nr. 13246/05.11.2015, în valoarea de 1.996.313,56 lei.  

- Valoarea investiției la terminarea lucrărilor: 2.101.904 lei, din care:  

-de la bugetul de stat: 1.597.610 lei 

-de la Bugetul local: 504.294 lei (inclusiv împrejmuire incintă, loc de joacă, sistem supraveghere video și sistem antiefracție, care nu au fost cuprinse în proiectul inițial și în contractul de finanțare). 

- La cele de mai sus, se adaugă sumă de 200.000 lei alocată suplimentar de Consiliul Local Titu la sfarsitul lunii august 2017 Școlii Gimnaziale “Pictor Nicolae Grigorescu”, pentru dotări necesare desfăsurării în bune condiții a activitătii Grădinitei cu Program Prelungit Nr. 2 Titu.

 

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Fapt divers

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan