Vineri, 14 Decembrie 2018

Dezvăluire bombă: ce caută numele lui Adrian Țuțuianu în „povestea” TelDrum

Dosarul TelDrum este mult mai complex decât pare la prima vedere. Odată cu apariția OLAF în ecuație, situația pare fără ieșire pentru Liviu Dragnea și asta pentru că nu este deloc complicat să iei urma milioanelor de euro cu care au fost asfaltate drumuri în întreaga țară. Mai ales când cei cu care ai semnat contractele încep să dea declarații (protejate) împotriva ta ca să scape ei.

Astăzi ne vom opri asupra unui contract suspect încheiat între TelDrum și Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2014, când Adrian Țuțuianu era președinte al CJ Db. Este vorba despre un drum din munte, DJ 714, unde un km a costat aproximatic 250.000 euro.

„Dragnea dă anumite fonduri europene și apoi câștigă Tel Drum. Dacă dispare Dragnea, dispare Tel Drum. Asta e mafiotism, șarlatanie” , spunea Marian Vanghelie,  în anul 2014, chiar în, ziua în care a fost exclus din PSD.

Tot 2014 a fost anul în care Consiliul Județean Dâmbovița a primit cea mai mare alocare financiară de la Ministerul Dezvoltării, din ultimii ani. Și asta după ce vicepremierul Liviu Dragnea a vizitat județul mai des ca de obicei în perioada aceea.

De exemplu una din vizite a avut loc în luna septembrie 2014, iar apoi imediat firma TelDrum a și câștigat licitația pentru DJ 714.

Interesant este că în urma anunțului postat de Consiliul Județean Dâmbovița condus de Adrian Țuțuianu, s-au înscris la licitație 12 firme.

„Contractul de lucrări a fost atribuit în septembrie 2014 firmei Tel Drum, deşi nu aceasta a avut preţul cel mai scăzut”, scrie și gazetadambovitei.ro.

Valoarea totală a contractului a fost de 8.685.920 lei fără TVA pentru un drum de 7,9 km (10.770.542 lei cu TVA inclus). Adică peste 2 milioane de euro pentru 8 km, deci 250.000 euro pe kilometru.

Drumul a fost inaugurat pe 15 noiembrie 2016 și pare că începe deja să aibă probleme.

Nume mari din PSD sunt deja pe lista DNA și asta prin prisma contractelor de milioane de euro atribuite firmei TelDrum.

Surse politice au dezvăluit pentru bugetul.ro că ar fi aflat că Adrian Țuțuianu ar fi dat deja declarații în acest dosar și nu favorabile lui Liviu Dragnea.

Aceleași surse mai spun că fostul președinte al Consiliului Județean ar fi furnizat informații în mai multe dosare tocmai pentru a scăpa el de probleme . Noi nu am putut verifica veridicitatea informațiilor, așa că l-am rugat pe domnul Adrian Țuțuianu să ne spună dacă este adevărat și dacă ne poate furniza mai multe detalii despre contractul parafat de dumnealui cu TelDrum.

Până la această oră, domnul Adrian Țuțuianu nu ne-a dat niciun răspuns, dar îl vom publica imediat ce va decide să ni-l trimită.

Informații despre licitația câștigată de TelDrum în urma anunțului Consiliului Județean condus de Adrian Țuțuianu la acel moment

– Anunt de atribuire numarul 151101/21.10.2014

– Descriere contract: ‘Modernizare DJ 714 Glod Sanatoriul Moroeni – Pestera, sector Dichiu Bolboci- Pestera.

– Valoarea finala a contractului fara TVA – 8.685.920 lei.

– Tip finantare: fonduri publice

– Tipul procedurii: Licitatie deschisa. Numarul de oferte primite: 12.

– Data atribuirii contractului: 04.09.2014

sursa:www.bugetul.ro

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Fapt divers

Social

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan