Marti, 21 Mai 2019

Direcţia pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa se autosesizează în cazul celor 5 fetiţe care s-au intoxicat cu medicamente antidepresive

Direcţia pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa se autosesizează în cazul celor 5 fetiţe din Ghergani, cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani, care s-au intoxicat cu medicamente antidepresive pe care le-au înghiţit într-un moment în care au fost lăsate nesupravegheate. Cei mici ar putea fi luaţi din sânul familiei.   

Una dintre copile, în vârstă de şase ani, este în comă, iar celelalte prezintă semne de intoxicaţie acută.   

Fetele au fost lăsate nesupravegheate doar câteva minute şi ar fi luat medicamentele cu suc.     

În prezent copiii sunt în atenţia medicilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Fata cea mare, de 6 ani, este în comă, iar celelalte fete au suferit intoxicaţii acute.   

De asemenea, poliţiştii din Dâmboviţa au deschis dosar penal şi fac cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Asistentul social din Răcari spune că, deocamdată, nu se pune problema ca cei să fie luaţi din sânul familiei, pentru că familia este la prima abatere.   

„Pericolul era dacă erau alte medicamente cu antibiotice puternice. Doamne fereşte, putea să fie şi otravă”, spune Ion Tudor, asistent social.   

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cele cinci copile, două surori şi alte trei surori, din localitatea Ghergani, se jucau acasă la familia unora dintre ele şi, fiind lăsate nesupravegheate, au înghiţit antidepresive prescrise unei mătuşi.   

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan