Marti, 20 Noiembrie 2018

I.S.U. „Basarab I”Dâmboviţa veghează pentru siguranţa cetăţenilor pe timpul Sărbătorilor Pascale

Pentru siguranţa cetăţenilor şi a lăcaşurilor de cult, premergător şi pe timpul Sfintelor Sărbători Pascale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa a dispus măsuri de creştere a operativităţii, cu accent pe prevenirea şi intervenţia în caz de urgenţă, prin suplimentarea personalului din serviciul operativ şi în mod deosebit în domeniul prevenirii. Zilnic, vor asigura serviciul operativ, 24 de ore din 24, peste 250 de cadre ale inspectoratului.

La lăcaşurile de cult la care se preconizează o afluenţă mare de persoane se va asigura participarea personalului din cadrul inspectoratului, în scopul supravegherii bunei desfăşurări a slujbelor religioase şi a prevenirii unor situaţii deosebite, iar la Mânăstirea Dealu, Mânăstirea Nucet, Mânăstirea Bunea, Mânăstirea “Cota 1000”, Mânăstirea Bâldana şi Mânăstirea Pătroaia se va asigura intervenţia operativă prin prezenţa unor echipaje de intervenţie la faţa locului. De asemenea, în noaptea de Înviere, fiecare subunitate din cadrul inspectoratului va asigura prezenţa unui echipaj de intervenţie la o unitate de cult, cu afluenţă mare de credincioşi, din raionul de intervenţie propriu.

Personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa a efectuat, premergător Sărbătorilor Pascale, controale tehnice de prevenire, sprijin şi îndrumare la lăcaşurile de cult din judeţ, în vederea înlăturării cauzelor potenţial generatoare de incendiu, asigurarea condiţiilor de acces şi evacuare a persoanelor, verificarea existenţei şi fiabilităţii mijloacelor tehnice de intervenţie din dotare, precum şi exploatarea în condiţii de siguranţă a mijloacelor de încălzire şi instalaţiilor electrice. Un accent deosebit s-a pus pe instruirea personalului cu privire la modul de comportare şi de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă. 

Cu ocazia controalelor executate în weekend, inspectorii au efectuat şi activităţi de informare preventivă atât cu personalul unităţilor de cult, cât şi cu cetăţenii, distribuindu-le flyere cu recomandări preventive pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Totodată, s-a asigurat transmiterea către administraţiile publice locale a unor măsuri de prevenire a incendiilor pe timpul Sărbătorilor Pascale, în scopul informării populaţiei şi afişarea lor la punctele de informare preventivă.

Toate subunităţile inspectoratului sunt pregătite pentru a face faţă evenimentelor ce s-ar putea produce în această perioadă, pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi linişte cetăţenilor dâmboviţeni. 

 

Cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale,

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

“BASARAB I” DÂMBOVIŢA

vă urează

Sărbători Pascale fericite, cu linişte, bucurie şi lumină în suflet. 

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Social

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan