Vineri, 14 Decembrie 2018

DEPISTAȚI ÎN TIMP CE CONDUCEAU AUTOTURISME PE DRUMURILE PUBLICE, DEȘI SE AFLAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

În zilele de 18 și 19 martie, polițiștii dâmbovițeni au depistat 12 bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduși la spital, unde cinci dintre aceștia au refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, din cercetări a reieșit că unul dintre bărbați nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar altul avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Poliţia rutieră reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcool, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Fapt divers

Social

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan