Marti, 20 Noiembrie 2018

Emoţii pentru cadrele didactice la examenul de titularizare

După emoţiile de la examenul de definitivat – 2017, pentru cadrele didactice urmează emoţiile de la examenul de titularizare. Şi dacă numărul dascălilor care au promovat definitivatul în învăţământul dâmboviţean a crescut în acest an - peste 71 % procent de promovabilitate - acelaşi progres este previzionat şi la concursul pentru ocuparea posturilor didactice, dată fiind concurenţa înregistrată la finalul perioadei de înscriere. 

Astfel, pentru cele 63 de posturi vacante pe perioadă nedeterminată,  la nivelul judeţului Dâmboviţa s-au înscris 730 de cadre didactice. Cea mai mare atractivitate o reprezintă următoarele discipline/posturi: 120 candidaţi educatori pentru cele 9 posturi vacante; 117 candidaţi învăţători pentru 16 posturi disponibile; 78 candidaţi la limba şi literatura română şi niciun post vacant pe perioadă nedeterminată; 72 candidaţi la educaţie fizică şi sport pentru 2 catedre; 58 candidaţi limba engleză şi niciun post vacant pe perioadă nedeterminată. La polul opus: 12 catedre vacante de muzică instrumentală şi doar 6 candidaţi.  

 "Mai există însă o şansă pentru cei care bat la porţile învăţământului – cele 256 posturi vacante pe perioadă determinată (catedre viabile doar pentru 1 an şcolar, catedre rezervate). De remarcat decizia Ministerului Educaţiei Naţionale de a spori exigenţa în procesul de selecţie a personalului didactic, ceea ce demonstrează o creştere a responsabilităţii în direcţia constituirii resursei umane din educaţie. Alte concluzii pe marginea statisticilor rezultate în urma înscrierii la Concursul naţional pentru ocuparea posturilor din învăţământ: participarea absolvenţilor din promoţia 2017 într-un procent destul de modest: 14% (102 candidaţi) şi o relativă mobilitate profesională, determinată de fluxul dinspre alte profesii către învăţământ, ca urmare a parcurgerii studiilor de reconversie", ne-a transmis prof. Gabriela Istrate, isnpector adjunct al ISJ Dâmboviţa.    

După validarea înscrierii, în perioada 30 mai - 30 iunie 2017, candidaţii vor susţine probele practice/orale şi inspecţiile speciale la clasă. Desfăşurarea probei scrise pe 12 iulie şi afişarea rezultatelor pe 18 iulie, vor fi urmate de repartizarea pe post a candidaţilor care vor obţine media de repartizare minimum 7 (şapte).  

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Social

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan