Luni, 20 Mai 2019

ABUZ DE PUTERE LA TÂRGOVIȘTE

Publicaţia online Şoimul Dâmboviţean, în semn de solidaritate şi respect pentru preoţii pedepsiţi şi în numele celor care nu au posibilitatea să se apere, dar nici curajul să o facă în faţa şefilor lor, roagă şi, în acelaşi timp, face un apel către Patriarhia Română să se autosesizeze şi să ia act în cazul preoţilor pedepsiţi de Arhiepiscopia din Târgovişte, pentru că nu au adus în mod obligatoriu credincioşii, aşa cum li s-a cerut, la sărbătoarea Sf. Nifon din 11.08.2014. În acelaşi timp, roagă Arhiepiscopia din Târgovişte să facă publică, ca drept la replică şi spre conformitate cu cele dispuse, motivaţia integrală pentru care preoţii au fost pedepsiţi. În caz contrar, lipsa de reacţie a celor două instituţii va fi apreciată ca fiind lipsă de respect şi desconsiderare la adresa credincioşilor şi slujitorilor din Arhiepiscopia Târgoviştei.

N-am auzit ca, la Sărbătoarea Sf. Dumitru, de la Bucureşti, să se facă asfel de apeluri de a aduce credincioşii şi nici de a se interzice slujba în biserici. Credincioşii vin acolo din dragoste. La fel şi la Iaşi şi la Curtea de Argeş si exemplele pot continua. Să asistăm oare în acest caz la un “abuz de putere”? În situaţia aceasta tindem să credem acest lucru! Este normal si am auzit des comentându-se ca Episcopii sunt stapani. Stăpân nu este oare doar Dumnezeu, iar omul este investit de acesta numai să administreze? Sună urât şi îndeamnă la “abuz de putere”. Cum vrea cel mai mare? Mare este Dumnezeu, nu omul, care este supus greşelii, iar clericii sunt şi ei oameni, nu?

Dacă această situaţie va rămâne aşa, ne întrebăm ce se va întâmpla în anii următori? Preoţii vor aduce credincioşii legaţi numai pentru a face prezenţă şi a nu fi pedepsiţi? Cu arcanul, ca pe vremuri? Este biserica o instituţie democratică, aşa cum vrem să credem sau sunt încălcate voit drepturilor membrilor ei? Ţineţi cont de nevoile, posibilităţile, neputinţele şi dorinţele credincioşilor. Ei formează majoritatea în Biserică. Asta este democratia.

sursa: soimuldambovitean.ro

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan