Marti, 23 Aprilie 2019

Bărbatul care și-a ucis fiul în vârstă de 7 ani, apoi l-a îngropat în grădina casei, arestat

Dragoş Petrică Bondilă, bărbatul din Dâmboviţa care, în urmă cu doi ani, l-ar fi omorât pe unul dintre fiii săi vitregi după care l-ar fi îngropat în grădina din spatele casei, a fost arestat de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de suspect la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit Parchetului Istanței Supreme, Dragoș Petrică Bondilă a fost rețint, luni, pentru infracțiunile de omor asupra unui membru al familiei, profanare de cadavre sau morminte şi rele tratamente aplicate minorului.

Marți, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Din referatul cu propunere de arestare au rezultat următoarele:

La data de 17 septembrie 2014, organele de urmărire penală au fost sesizate de către inculpatul Bondilă (fost Cercel) Dragoş Petrică cu privire la faptul că fiul său minor D.D.Ş. a dispărut de la domiciliu în ziua precedentă. În urma activităţilor investigativ-operative efectuate de către Serviciile de Investigaţii Criminale ale judeţelor Dâmboviţa şi Giurgiu, minorul a fost depistat pe raza judeţului Giurgiu. Cu această ocazie, minorul a precizat că a părăsit domiciliul din cauza faptului că a fost abuzat fizic şi psihic de către tatăl său vitreg, inculpatul Bondilă Dragoş Petrică, situaţie în care minorul a fost predat organelor de asistenţă socială şi protecţie a copilului din Judeţului Dâmboviţa”, arată procurorii PICCJ.

La data de 2 octombrie 2014, minorul D.D.Ş. a încunoştiinţat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ 2 ani, tatăl său vitreg l-a lovit pe fratele său, B.M., în vârstă de 7 ani, provocându-i leziuni traumatice ce au condus la decesul minorului, acesta fiind îngropat în grădina din spatele locuinţei.

Cu ocazia cercetărilor la faţa locului (indicat de către minor) a fost găsit, la o adâncime de 45 cm faţă de nivelul solului, un craniu, fragmente osoase din regiunile toraco-abdominale, membre superioare, inferioare şi un fragment de pătură din material textil de culoare roşiatică, precum şi mai multe obiecte de vestimentaţie.

În urma analizării materialului osos de către Serviciul de Medicină Legală a Judeţului Dâmboviţa a rezultat că acesta este de origine umană, vârsta este de 5-6 ani, iar vechimea înhumării de circa 2 ani.

Cauza, constituită iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunal Dâmboviţa a fost preluată, la data de 6 octombrie 2014, în vederea efectuării urmăririi penale de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan