Marti, 19 Februarie 2019

”BOALA LIMBII ALBASTRE” FACE RAVAGII LA VULCANA PANDELE!

Boala limbii albastre, provocată de un virus transmis la rumegătoare de anumite insecte care se hrănesc cu sângele infectat al animalelor, a fost depistată și în județul Dâmbovița după ce a făcut ravagii în zeci de localități din țară.

Se pare că astăzi, 9 octombrie, s-a confirmat diagnosticul la mai multe animale dintr-o fermă din punctul Tisa al localității Brănești, în ferma deținută de Dragomir Bogdan și Dragomir Mircea (tată și fiu).

Preda Ion - primar comuna Brănești

Autoritățile din comună au luat imediat măsuri pentru a evita răspândirea bolii. Primarul Ion Preda ne-a declarat următoarele: ” Am cunoștință că astăzi s-a confirmat diagnosticul la ferma respectivă. În acest moment, am luat toate măsurile legale necesare.”

Foarte important este faptul că există un risc foarte mare de îmbolnăvire  și pentru animalele locuitorilor din comuna Vulcana Pandele care pasc alături de animalele de la ferma unde s-a depistat boala.

Bostinaru Marius - viceprimar comuna Vulcana Pandele

În timp ce primarul de la Brănești ia măsuri pentru a limita riscul de îmbolnăvire, primarul de la Vulcana Pandele, Marius Boștinaru, suferă de episoade ...paranoice. Contactat fiind pentru a fi întrebat despre măsurile luate ...edilul a început să spună că cineva vrea să îl saboteze. De ce?! El nici măcar nu auzise despre această boală...În mintea lui Boștinaru a încolțit ideea că există cineva care nu are o altă treabă de făcut decât să împiedice ca informațiile să ajungă la el cu scopul de a face să se întâmple lucruri rele în timpul mandatului său...

Poate părea amuzantă reacția primarului, însă pericolul de îmbolnăvire al animalelor din Vulcana Pandele este real, motiv pentru care este foarte gravă lipsa de informare a lui Boștinaru și, putem spune, lipsa de interes a acestuia...

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Social

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan