Marti, 23 Aprilie 2019

Iancu Caracota (PNL) – inițiativă legislativă pentru protejarea consumatorilor în fața societăților de recuperare

Senatorul Iancu Caracota a declarat, astăzi, de  Ziua mondială a drepturilor consumatorilor, că susține împrună cu mai mulți colegi modificarea  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.50/2010 privind contractele pentru consumatori, în sensul protejării acestora în fața societăților de recuperare.

„În ceea ce privește sfera națională a drepturilor consumatorilor, am depus și votat împreună cu colegii mei senatori o inițiativă legislativă care vizează completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.50/2010 privind contractele pentru consumatori. Propunerea modifică practicile din domeniul bancar și nebancar, în sensul că cesionarul nu va putea pretinde de la debitor (care are calitatea de consumator) mai mult decât dublul sumei plătite de acesta pentru a cumpăra creanţa de la cedent. Mai exact, ne propunem să protejăm dreptul celui care a fost executat, acesta având posibilitatea de a răscumpăra bunul de care a fost deposedat, plătindu-i societății de recuperare a cesiunii de creanţe dublul sumei cu care acesta a cumpărat respectivul bun de la bancă.

Închei prin a spune că drepturile consumatorilor sunt esențiale pentru o societate civilizată și dezvoltată. Însă trebuie să conștientizăm aceste drepturi și să reacționăm în consecință când acestea ne sunt încălcate, fie că vorbim de servicii prestate de autorități publice sau private.” a precizat senatorul liberal.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan