Duminica, 19 Mai 2019

Câte amenzi a dat Poliţia Rutieră după ce a scos pe străzi radarele neinscripţionate

Radarele neinscripţionate ale Poliţiei Rutiere Dâmboviţa le-au dat mari bătăi de cap şoferilor. Oamenii legii au dat sute sancţiuni şoferilor prinşi că au călcat prea tare pedala de acceleraţie. Poliţiştii Serviciului Rutier şi cei de la Formaţiunea Rutieră Găeşti au în dotare, din 21 ianuarie, două autovehicule neinscripţionate pe care sunt montate aparate radar, acestea fiind utilizate în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, informează IPJ Dâmboviţa.   

”Astfel, în 10 zile, poliţiştii au aplicat 211 sancţiuni contravenţionale pentru viteză excesivă, dintre care 22 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis joi.   Conform sursei citate, depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă două cauze principale generatoare de accidente de circulaţie.   

”Aveţi în vedere faptul că limita de viteză maxim admisă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere. Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv sau pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. 

Totodată, se aplică şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.   Este vorba de un autoturism FORD şi SKODA, care le vor da mari bătăi de cap şoferilor vitezomani.   

Deocamdată, şoferii au identificat în trafic Ford-ul Focus albastru, cu numărul de înmatriculare DB 04 FDC şi încă unul cu număr special MAI.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan