Marti, 23 Aprilie 2019

AMPLU PROIECT DE MODERNIZARE AL BISERICII BĂLENI

Amplu proiect de modernizare a celei mai mari biserici din zona rurala a județul Dâmbovița, care se afla in comuna Baleni. Edilul Florea Musat, alaturi de consilierii locali au aprobat alocarea a 1.200.000 lei pentru reparatia capitala a acoperisului Bisericii Sfantului Ioan Botezatorul din Baleni Romani.

Lăcașul de cult datează din anul 1840, fiind ridicat de familia boierilor Băleni. Lucrările au fost finalizate în anul 1858, iar în anul 1901 s-au efectuat noi lucrări de reparație. Din păcate, odată cu trecerea timpului, acoperișul Bisericii a fost afectat, iar acum are nevoie de reparații capitale.

Proiectul se află în faza de primire a documentelor de la O.C.P.I., urmând ca în arpoximativ 12 luni de la începerea lucrărilor să fie finalizat. Imediat după terminarea lucrărilor, lăcașul de cult va fi predat în proprietate deplină parohiei Băleni Români, în speță Arhiepiscopiei Târgoviște.

Actuala biserică din Băleni Români este una dintre cele mai impozante biserici din județul Dâmbovița. Biserica este în formă treflată, ci absinte mari în naos, cu zidire masivă, cu patru stâlpi masivi de susținere pe o parte și alți patru pe cealaltă, dintre care doi stâlpi susțin altarul. Lăcașul de cult are și trei turle meșteșugit proporționate și diferite ca arhitectură. Două sunt în interiorul bisericii iar a treia, mai mare, este din zid în care se află și clopotul.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan