Marti, 21 Mai 2019

Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Ce subvenții primesc angajatorii

Ziua internațioală a persoanelor cu dizabilități a fost marcată la Târgoviște și printr-o bursă a locurilor de muncă, destinată acestor persoane, în contextul în care trebuie respectate și admirate nevoia și necesitățile lor speciale prin garantarea șanselor egale la educație, sănătate și muncă.

Organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă, la Bursă s-au prezentat 39 de persoane, iar 12 au fost deja selectate în vederea angajării.

”În total, în acest an, au fost organizate 9 burse ale locurilor de muncă, 499 de persoane fiind încadrate în muncă în urmă acestor evenimente, 35 dintre acestea provenind din rândul celor care beneficiau, la momentul respectiv, de ajutor social”, a declarat primarul de la Târgoviște, Cristian Stan.

Bursa a fost găzduită de Clubul Pensionarilor din Micro VI.

Potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, se acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării.

Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan