Luni, 22 Aprilie 2019

ÎPS NIfon, la parastasul de un an al Regelui Mihai

Miercuri, 5 decembrie 2018, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhului României, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, a participat, la Curtea de Argeş, la parastasul de un an de la trecerea la cele veşnice a Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României.   

„După o scurtă evocare a Regelui Mihai I de către Mitropolitul Nifon, slujba de pomenire a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţia Sa, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox al Europei Occidentale şi Meridionale şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeşului şi Muşcelului, în Catedrala Eparhială istorică de la Mânăstirea Curtea de Argeş, iar apoi a fost rostită o rugăciune la mormântul Regelui, în pridvorul noii Catedrale arhiepiscopale şi regale,cu hramurile Sfânta Muceniţă Filofteia şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, se arată într-un comunicat al ARhiepiscopiei Târgovişte.

La ceremonie, au luat parte M.S. Margareta, custodele Coroanei, şi A.S.R. Principele Radu, dar şi membri ai Familiei Regale, împreună cu numeroşi credincioşi.   

Regele Mihai a încetat din viaţă, în 5 decembrie 2017, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, fiind înmormântat în 16 decembrie.   Regele avea 96 de ani, împliniţi la 25 octombrie.   

Regele Mihai I - ultimul monarh din ţările Europei de Est rămas în viaţă - s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie 2016, când Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne. 

 

 

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan