Luni, 17 Iunie 2019

Caravana „Smart City” a ajuns si la Târgoviște

Dupa Sibiu, Cluj-Napoca, Buzau si Bacau, Caravana „Smart City” a ajuns si la Târgoviște! Este vorba despre un program național de promovare a proiectelor, produselor și serviciilor Smart în orașe, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Guvernului Romaniei si al Ministerului Energiei.

Multumesc pentru participarea la eveniment domnului deputat Corneliu Stefan, doamnei deputat Carmen Holban, doamnei subprefect Muresan Florina, domnului Ivanoff Ivan Vasile, secretar al judetului Dambovita, domnului prorector al Universitatii “Valahia”, Corneliu Salisteanu, precum si celorlalti invitati care ne-au onorat cu prezenta.

A fost o dezbatere interesanta, cu accent pe solutiile de eficientizare a actului administrativ si de interactiune cu societatea civila.

Conceptul de Smart City are numeroase aplicatii in cadrul proiectelor accesate de catre administratia publica locala targovisteana, mai ales pe zona de transport public sau de eficientizarea energetica a sistemului de iluminat public din municipiul Targoviste.

Tot legat de acest subiect, in cel mult 3 saptamani, targovistenii vor avea la dispozitie propria aplicatie de raportare a incidentelor astfel incat sa fie facilitata transmiterea continua si structurata a informatiilor dinspre cetateni spre administratia publica si invers. Concret, se vor putea raporta foarte multe tipuri de incidente, indiferent ca ne referim la deseuri, iluminat public, salubritate, caini fara stapan, parcuri si zone verzi, subiecte care tin de politia locala, etc.

De remarcat ca utilizatorul care a facut sesizarea va fi informat de starea incidentului raportat, pe masura ce statusul acestuia se modifica in cadrul activitatii de solutionare.

Folosind aceasta tehnologie, Primaria Targoviste va putea in plus anunta cetatenii prin notificari si localiza pe o harta orice lucrare sau investitie, precum si aspecte care tin de inreruperea furnizarii unei utilitati, accidente rutiere, etc.

Aplicatia va avea si un modul de promovare turistica, va putea fi descarcata din Magazin Play sau App Store, iar autentificarea se va face pe baza numarului de telefon.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

INSTANTLY AGELESS, Cafea gano, ganoderma, Produse Life care, Krauter, vivasan